Werking & installatie

Werking

De robotmaaier beweegt zich ad random over uw grasveld, zonder één plekje over te slaan. En, bestaat uw gazon uit meerdere velden? Dat is geen probleem de robotgrasmaaier vindt zijn weg over smalle grasstroken en-of bestrating van het ene grasveld naar het andere.

Alle robotmaaiers werken volgens hetzelfde principe:
Het gazon wordt, op een vaste afstand van de rand, in de grond afgebakend met een begrenzingdraad.

De robotmaaier blijft binnen het met de draad afgebakend gebied. Zo omzeilt hij obstakels, verhardingen, waterpartijen, bomen of kostbare planten. Zodra hij de draad detecteert, keert hij om en verandert van richting.

Een volautomatische grasmaaier heeft een oplaadstation dat op een geschikte plaats in het gazon of nabij staat. De robot gaat zelf maaien volgens een vast ingestelde tijd. Wanneer de batterij leegraakt of zijn werktijd verstreken is, zoekt hij zelf het oplaadstation. Dit alles zonder uw tussenkomst!

Er bestaat geen minimum oppervlakte om een grasrobot te laten functioneren, maar ook geen maximum oppervlakte, we kunnen meerdere robots op hetzelfde terrein inzetten.

Installatie

Voor een goede werking is een deugdelijke installatie van de bedrading van belang, als dit niet op de juiste manier gebeurt dan kunt u nog zo’n goede maier hebben maar zal uw robotmaaier slecht functioneren! Volg daarom ons advies goed zodat u kunt gaan genieten van altijd strak gemaaid gazon.

Uiteraard kunnen wij de installatie ook voor u realiseren, wij brengen dan de perimeterdraad op diepte in de grond (gemiddeld 5cm) met onze speciale apparatuur. Tevens programmeren wij de machine dusdanig hij juist zal functioneren.

In goed overleg zijn er vele mogelijkheden!

Stel uw vraag Meer informatie